Introductie
Wie zijn wij?
Producten
Geschenken
Arrangementen
Wist u dat
Spreekbeurt
Routebeschrijving
Contactgegevens
Mensen in Nood
Links

facebook

Laatste Update
27 september 2016
Wist u dat

Kuilgras (klik hier voor fotoreportage)
Gras wordt gemaaid het seizoen begint in mei. Als het gras gemaaid is moet het drogen niet te droog want dan heb je Hooi en zijn de voedingswaarde anders. Als het weer het toelaat, dat betekent niet alleen zon maar ook optijd regen. En natuurlijk ook niet te veel regen maar ook op tijd zon!! Hierdoor groeit elke 4 a 5 weken een snee gras op de weide.
Mais (klik hier voor fotoreportage)
Het land wordt bemest, daarna geploegd, eind april/begin mei wordt de mais gezaaid. De 1e plantjes zijn zichtbaar 1 tot 3 weken na het zaaien. De pluim + kolf komt eind juli. Zodra de kolf van de maisplant 55% droge stof en de plant zelf 33% droge stof bereikt, er ook geen sap uit de komt dus deegrijp is. Dan is het tijd om te oogsten. Dit gebeurt meestal in de maanden september of oktober.
Hooi (klik hier voor fotoreportage)
Hooi is gedroogd gras, de pens van de koe wordt hierdoor gestimuleerd. Hierdoor kunnen de magen van de koe het voer beter verteren. Net als bij de mensen als ze vezelrijk eten tot zich nemen kan ons lichaam dat beter verteren. Bijvoorbeeld Wit brood geen vezels en rogge brood volop vezels.
Keizersnede (klik hier voor fotoreportage)
Als een koe moet kalven en het blijkt dat het kalf te groot is om op de natuurlijke weg geboren te worden, dan wordt de deskundigheid van onze dierenarts ingeroepen. Deze beoordeeld dan wat er moet gebeuren, wat dikwijls resulteert in een keizersnede.

Copyright 2017 © J2 Webdiensten